Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Csuka tormamártással recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1 szép nagy csuka
» 1 kk.cukor
» 1 babérlevél
» nehány szem feketebors
» néhány szem szegfübors
» A tormamártáshoz:
» 5 dkg vaj
» 5 dkg liszt
» 3 ek, frissen reszelt torma
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A csukát gondosan megtisztítjuk,A friss tormát meghámozzuk és lereszeljük.
A halat egészben a fejével együtt annyi vízben,hogy ellepje,feltesszük főni.A főzőlébe beletesszük a cukrot,a babérlevelet ,a szegfűborsot és literenként két kk .sót adunk hozzá.A halat forrástól számítva -lassú tűzön 5 percig főzzük .Mikor megfőtt,kiemeljük(a főzőlevet nem öntjük ki),megtisztítjuk a szálkáktól,apró darabokra vágjuk és melegen tartjuk.A főzőlevet átszűrjük.
A tormamártás:Felfórrósítjuk a vajat világosra pirítjuk a lisztet,és felöntjük 1/2 l halfőzőlével, a reszelt tormával és ízlés szerinti mennyiségű sóval,őrölt fehér borssal ízesítlük.
A haldarabokat tálalóedénybe tesszük és mártással leöntve tálaljuk..Párolt rizst,vagy petrezselymes burgonyát kínálhatunk hozzá. Kb 1 óra múlva fogyasztható
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat!
0 komment 2 ember kedveli erzsikepuskas
2013.12.23 14:52
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
csukát gondosan, friss tormát, halat egészben, fejével együtt, főzőlébe beletesszük, halat forrástól, főzőlevet átszűrjük, vajat világosra, reszelt tormával, haldarabokat tálalóedénybe, Felfórrósítjuk, tormamártáshoz, tormamártással, petrezselymes, tálalóedénybe, megtisztítjuk, megtisztítjuk, halfőzőlével, haldarabokat, babérlevelet, szegfűborsot, fogyasztható, lereszeljük, meghámozzuk, literenként, tormamártás, kínálhatunk, beletesszük, feltesszük, szálkáktól, mennyiségű, babérlevél, feketebors, szegfübors, kiemeljük, burgonyát, szép nagy csuka, cukor, babérlevél, nehány szem feketebors, néhány szem szegfübors, tormamártáshoz, vaj, liszt, frissen reszelt torma,
Avokádókrémes karfiolcsoda
0 komment 1 ember kedveli
Nutellás muffin
0 komment 1 ember kedveli
Meggyes piskóta tejszínes meggykrémmel
0 komment 7 ember kedveli
RAKOTT HURKA
0 komment 4 ember kedveli
Tojással töltött rántott hús
1 komment 6 ember kedveli
Batida de maracuja koktél.
0 komment 1 ember kedveli
Eredeti dobostorta
0 komment 22 ember kedveli
Karamellás szelet !
0 komment 22 ember kedveli
Káposzta saláta tejfölösen
0 komment 7 ember kedveli
Zöldborsó főzelék
1 komment 1 ember kedveli
Kolbászos lencseleves-ahogy én készítem-
0 komment 17 ember kedveli
Tejszínes karaj
0 komment 9 ember kedveli
Tiramisu másképp
0 komment 3 ember kedveli
Croissant
0 komment 8 ember kedveli
Kakaós fonott kalács
0 komment 4 ember kedveli
Gyümölcsleves narancs juice-al
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.